Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 februarie 2012

Jeleuri de portocale-homemade

Un dulce simplu,usor de facut si de efect pe care copii il vor adora.Piticei mele ii plac teribil de mult.Sucul de portocale se poate inlocui cu orice suc le place copiilor dvs.



Ingrediente:
  • 10 linguri suc de portocale(cca 4-5 portocale)
  • 2 linguri suc de lamaie(cca jum. de lamaie)
  • 3 linguri de zahar
  • 1lingura de miere
  • 1 plic de gelatina(10g)

Mod de preparare:

Intr-o cana punem gelatina cu 5-6 linguri de apa si o lasam pana absoare toata apa.
Intr-un vas punem la foc sucul proaspat stors de  portocale,cel de lamaie,zaharul si lasam pana incepe sa clocoteasca,iar zaharul este topit.Oprim focul si adaugam gelatina,mierea si amestecam pana se topeste toata gelatina.
Compozitia obtinuta o punem cu ajutorul unei linguri in forme.Putem pune in forme pt cuburi de gheata sau in orice alta forma cu dimensiuni mici.
Lasam sa se raceasca compozitia,apoi le punem in frigider minim 2 ore.Le scoatem din forme si le ''tavalim'' prin zahar.


Daca nu aveti forme de silicon din care se scot mai usor si aveti forme de plastic asa cum am avut eu,va ajutati de o scobitoare trecand-o pe marginea formei pt a scoate jeleul mai usor.

Reteta nu imi apartine,este preluata de pe bucataras.

2 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena