Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 februarie 2012

Kremschnitt-Cremsnit

Mie imi place in varianta cu mai mule straturi,e mai usor de mancat,de taiat si mi se pare mult mai gustos asa. Cremsnitul este o prajitura foarte usor de realizat,dar si mai usor este de mancat!!


 Ingrediente:

un pachet foi de cremsnit cumparate(400g)

Crema:
  • 4 oua
  • 1l lapte
  • 1 baton de vanilie sau 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300g zahar
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet de unt(200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de  lamaie si/sau portocala

Mod de preparare:

Crema se prepara ca aici,cu mentiunea ca untul se pune imediat ce este crema gata. Intr-o tava,a mea are  aproximativ 20X30  punem o foaie de cremsnit(din cele doua)deasupra tavii si taiem la dimensiunea dorita.Eu am pus folie alimentara ca sa pot scoate prajitura a doua zi din tava,se poate taia si in tava.


Resturile care raman de la prima foaie impreuna cu foaia ramasa se faramiteaza cu mana si se impart in trei parti egale.
Dupa ce am pus prima foaie in tava punem un strat de crema calda,o parte de foaie sfaramata,iar crema,a doua parte de foaie,iar crema si ultima parte de foaie sfaramata.
 

 Acoperim si dam la rece minim 2-3 ore,preferabil pana a doua zi.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Merci!Arata cat de cat in poze,dar gustul e yammy,iar mie imi place cremsnitul la nebunie!

      Ștergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena