Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 februarie 2012

Limba de vita cu masline

Mie imi plac mancarurile mai scazute,daca doriti sa obtineti mai mult sos,puteti adauga mai multa supa de carne.


Ingrediente:
  • 1,5 kg limba de vita
  • 750g masline negre
  • 2 cutii rosii decojite(400g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2-3 felii de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.



Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi zdrobiti si ii lasam pana se maronesc putin,apoi adaugam carnea si lasam 3-4 minute amestecand frecvent. Intre timp tocam ceapa cubulete mici,o adaugam peste carne si mai lasam 3-4 minute,apoi adaugam vinul si dam focul iute cca 1 min.Pasam rosiile,le adaugam peste carne,adaugam supa de la carne cat sa o acopere,foile de dafin,crengutele de cimbru, maslinele(daca sunt foarte sarate le fierbem separat si aruncam apa de la ele),acoperim vasul si lasam cca 20 de min.la foc potrivit.Inainte cu 5 min. de a fi gata adaugam feliile de lamaie pe care le scoatem inainte de servire.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena