Ingrediente:
- 1,5 kg limba de vita
- 750g masline negre
- 2 cutii rosii decojite(400g)
- 1 ceapa potrivita
- 2-3 catei de usturoi
- 100ml vin rosu
- 2-3 foi de dafin
- 2-3 crengute de cimbru
- 2-3 felii de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.
Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi zdrobiti si ii lasam pana se maronesc putin,apoi adaugam carnea si lasam 3-4 minute amestecand frecvent. Intre timp tocam ceapa cubulete mici,o adaugam peste carne si mai lasam 3-4 minute,apoi adaugam vinul si dam focul iute cca 1 min.Pasam rosiile,le adaugam peste carne,adaugam supa de la carne cat sa o acopere,foile de dafin,crengutele de cimbru, maslinele(daca sunt foarte sarate le fierbem separat si aruncam apa de la ele),acoperim vasul si lasam cca 20 de min.la foc potrivit.Inainte cu 5 min. de a fi gata adaugam feliile de lamaie pe care le scoatem inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu