Acum mananca si masline in mancare,doar ca nu e mancare de masline.:)
Ingrediente:
- cca 300g pulpe superioare dezosate
- cca 150g praz
- 1 ceapa rosie potrivita
- 1 telina mica(romaneasca)
- 1 ardei rosu potrivit
- 300g suc+pulpa de rosii
- 150g masline verzi
- 50ml vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
In principiu cantitatile de legume trebui sa fie egale.
Puiul il taiem bucatele potrivite si il punem pe foc intr-un vas cu un pic de ulei si il lasam pana se rumeste.Intre timp curatam legumele,le spalam si le taiem fasii subtiri.
Cand puiul este rumenit adaugam vinul,mai lasam cca 2 min pana se evapora alcoolul,apoi il scoatem in alt vas si adaugam telina.Lasam telina cca 4-5 minute pana se inmoaie un pic,apoi punem si restul legumelor si lasam pe foc cca 10 min.
Cand sunt aproape gatite,adaugam sucul si pulpa de rosii pasata,maslinele,cca 100ml apa,acoperim si lasam totul cca 20 de minute la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu