Ingrediente:
- 200g unt
- 330g faina
- 80g zahar pudra
- 1 lingurita de coaja de portocala
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Mixam untul(la temperatura camerei) bine impreuna cu restul ingredientelor mai putin faina,apoi cu ajutorul unei palete incorporam faina pana obtinem un aluat moale.Amestecam in continuare cu ajutorul mainilor pana se omogenizeaza bine compozitia, intindem aluatul obtinut de cca 1-2cm si decupam formele dorite,apoi repetam pana terminam tot aluatul.
Punem formele obtinute intr-o tava unsa cu ulei si le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 min sau pana sunt rumenite pe margini.
Tips:
- untul il putem pune 30 de secunde in cuptorul cu microunde
- se pot face cercuri mici si se pot uni cate doua cu gem
- se poate topi ciocolata si turna peste ele sau se pot scufunda jumatate in ciocolata
Foarte bune si simple si umplte cu diverse.
RăspundețiȘtergerePup!
Bune!
RăspundețiȘtergere