Ingrediente:
- 350g paste de casa sau un pachet cumparate(500g)
- 600g carne de vita macra
- 100ml vin alb
- 2 galbenusuri
- 150ml smantana dulce
- 1/2 lingutita cimbru
- 1/2 lingutita rozmarin
- 1/2 lingutita oregano
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de unt
- sare,piper
Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult.
Cand bucatelele de carne sunt aproape gatite adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul cca 1 min,apoi adaugam apa calda cat sa acopere carnea un pic mai mult de jumatate si lasam in continuare la foc mic pana se gateste complet.Intre timp punem pastele la fiert.
Dupa ce carnea este gatita complet,o scoatem din sosul format,o punem in alt vas in care am topit in prealabil untul, adaugam restul condimentelor si sotam cca 5 min.
In sosul format adaugam galbenusurile amestecand energic pentru a nu se coagula,apoi adaugam smantana si lasam sa dea intr-un clocot.Adaugam pastele fierte,scurse si mai gatim cca 1-2 min .amestecand frecvent.Oprim focul,acoperim vasul cu carne si cel cu paste si lasam sa se ''imprieteneasca'' ingredientele 5 min.
Bine te-am gasit, Mihaela!!!Te felicit pentru blog dar si pentru paste:)...sunt febletea mea, mai ales facute de casa si cu carne de vita!!!!!Pupici:X
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos,Maria!Bine ai venit in bucataria mea!Pastele sunt si favoritele mele,as manca dimineata,pranz si seara :))
ȘtergereSunt preferate de Diana mea.Pentru ea gatesc si eu.Eu nu-s deloc prietena cu pastele.Pupici!
RăspundețiȘtergerebune rau! :*
RăspundețiȘtergere