Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 martie 2012

Pizza homemade

Desi e mai usor sa cumparam blatul de pizza,sa punem kechup,ceva topping si sa dam la cuptor,va asigur ca acest mod de a face pizza,desi e mai complex putin,e foarte gustos.Merita efortul care desi pare mare,chiar nu este,e vb doar de timpul mai mare petrecut in bucatarie:).
Din aceste ingrediente se pot prepara 3 pizza mari cu diametrul de 35 cm.Toppingul poate fi diversificat in functie de ce va place.


Indrediente:

Aluat:
  • 450g faina
  • 225ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20g drojdie proaspata
Sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite(400g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita  piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100ml apa
Topping:
  • 3 cepe mici rosii
  • 1 ardei gras potrivit
  • 300g ciuperci proaspete
  • 15-20 felii de mezel
  • 15-20 masline
  • 10-12 felii de cascaval sau 150g cascaval ras
  • 150g braza tare sau mozzarela
  • 3 oua(optional)

Mod de preparare:

Aluat:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul  putin cate putin pana se incorporeaza tot. Lasati aluatul sa se odihneasca cca 25-30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut il impartim in trei parti egale si formam bile pe care le mai lasam 15 min la dospit.



Sosul:

Punem pe foc,intr-un vas,uleiul si un catel de usturoi zdrobit pe care il lasam pana prinde un pic de culoare, apoi il scoatem si oprim focul.Cu ajutorul mixerului vertical pasam rosiile impreuna cu cel de-al doilea catel de usturoi si restul ingredientelor,apoi compozitia obtinuta o turnam in vasul cu ulei si lasam la foc mic pana scade si prinde consistenta unui sos,cca 20 de min.N-am apucat sa pozez decat sosul care mi-a mai ramas:)


Toppingul:

Taiem ciupercile marimea dorita si le punem intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei.Le sotam pana prind culoare aurie si sunt complet scazute,fara sucul propriu.Ceapa si ardeiul le taiem rondele subtiri,branza o dam pe razatoarea cu gauri mici,iar maslinele le curatam de samburi,eu uitasem de ele si le-am pus la sfarsit cu tot cu samburi :).Feliile de mezel le putem pune intregi sau taiate fasii mai late.
Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.Intindem blatul cu ajutorul mainilor sau al unui sucitor la dimensiunea dorita.Punem aluatul in tava,punem sos pe toata suprafata,dar nu foarte mult pt ca se va incruzi,apoi adaugam o parte de branza rasa,ceapa,ardei,mezel,ciuperci si cascaval.Optional putem adauga in mijloc un ou.





8 comentarii:

  1. Chiar astazi m-a intrebat Diana cand mai fac pizza.Arata super bine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu n-am mai facut de ceva vreme,dar mi-a cerut pitica si m-am conformat:)Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. deci sa mor de pofta, nu stiu cei cu mine zilele astea, ca as manca de numa! si vreau si pizza! no lasa ca fac eu ia amu m-a apucut
    te pup draga mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine stie ce te-a apucat?!?:)Cine poate refuza pizza?ca eu nu pot!:))

      Ștergere
  4. Zau ca pizza nu se poate refuza nicicand.Vorbesc de cea facuta acsa ca aceasta bunatate.
    Te tzuc draga Miki si iti doresc duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. da, da, intotdeauna un DA categoric pt o pizza homemade! :)))

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena