Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 aprilie 2012

Chiftelute la cuptor

Eu am facut aceste chiftelute in viteza, n-am stat sa le fac perfect rotunde, au iesit toate formele, dar au fost moi, zemoase si gustoase:). 



Ingrediente:
  • 800g carne de pui, porc, vita etc.
  • 4-5 fire usturoi verde sau 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 fire ceapa verde sau 2 cepe potrivite
  • 1 cartof mare
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare,piper

Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem bucati carnea, usturoiul, ceapa, cartoful, mararul, patrunjelul si le dam prin masina de tocat in care am pus sita mica. Dupa ce am tocat toate ingredientele, adaugam ouale, sarea, piperul si amestecam bine pana s-au omogenizat toate ingredientele. Lasam totul la frigider 30 de min., apoi cu ajutorul palmelor unse cu ulei formam chiftelute mici pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


 Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-45 de min sau pana se rumenesc.



Tips:
  • Daca aveti un cuptor care nu coace uniform dupa primele 20 de min.intoarceti chiftelele.
  • Daca vi se pare prea moale carnea, puteti adauga pesmet-se poate intampla daca este cumparata carnea direct tocata.
  •  Daca va plac mai mult prajite, chiftelele formate se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

2 comentarii:

  1. Îmi place ideea de chiftele la cuptor (deși, spre rușinea mea, încă nu am încercat să fac) și cum am o pungă de carne tocată - adusă de mama de la purcelușul ei bio :)) - zilele astea o să-ți urmez exemplul. Mulțumesc pt. idee! Te pup și spor la bucătărit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti recomand modul acesta de a face chiftele.Eu le fac foarte des din carne de pui,mi se par mai suculente decat cele prajite si clar mult mai sanatoase!Pupici!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena