Ingrediente:
- 6 felii chec
- 150-200ml lapte
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- zahar
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un vas punem laptele,in alt vas oul batut usor cu vanilia.Punem pe foc o tigaie(de preferat care nu lipeste) in care punem 1 lingurita de ulei.Inmuiem 2-3 sec feliile de chec in lapte(pe ambele parti),le dam prin ou,le punem in tigaia incinsa si le lasam pana se rumenesc pe o parte,apoi le intoarcem si le lasam pana devin aurii.
Le soatem pe o farfurie in care am pus zahar si le ''tavalim'' pe ambele parti.
Se servesc calde sau reci.
Tips:
- Daca vreti sa obtineti o crusta crocanta puneti ulei mai mult.
- Se pot prepara si cu felii de paine,cozonac etc.
daaa ...mai faceam si eu din cand in cand din paine sau cozonac :)
RăspundețiȘtergereAdooor friganelele! Interesanta adaptarea :)
RăspundețiȘtergere