Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 aprilie 2012

Friganele

Astazi nu vin cu o reteta efectiv,ci cu o idee:).Mai tineti minte friganelele?Zilele trecute am facut un chec din aceasta compozitie,dar cum a doua zi am facut altceva dulce,am uitat complet de el.Asadar din categoria ''nimic nu se pierde,totul se transforma'',am facut aceste friganele,iata ce a iesit:):


Ingrediente:
  • 6 felii chec
  • 150-200ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • zahar 
  • ulei

Mod de preparare:

Intr-un vas punem laptele,in alt vas oul batut usor cu vanilia.Punem pe foc o tigaie(de preferat care nu lipeste) in care punem 1 lingurita de ulei.Inmuiem 2-3 sec feliile de chec in lapte(pe ambele parti),le dam prin ou,le punem in tigaia incinsa si le lasam pana se rumenesc pe o parte,apoi le intoarcem si le lasam pana devin aurii.
Le soatem pe o farfurie in care am pus zahar si le ''tavalim'' pe ambele parti.
Se servesc calde sau reci.

Tips:
  • Daca vreti sa obtineti o crusta crocanta puneti ulei mai mult.
  • Se pot prepara si cu felii de paine,cozonac etc.


2 comentarii:

  1. daaa ...mai faceam si eu din cand in cand din paine sau cozonac :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adooor friganelele! Interesanta adaptarea :)

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena