Ingrediente:
- 500g faina
- 300ml lapte dulce
- 40g margarina,unt sau ulei
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita miere
- 1 galbenus(pt uns)
Mod de preparare:
Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si le-am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina, sarea si am pornit-o pe programul de framantat care,la mine,tine 15min. Daca nu aveti masina de paine(achizionati-va una ca este fff practica), puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Cand aluatul a prins consistenta adaugati margarina topita si racita sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Cand am terminat de framantat(in cazul meu masina),am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am intins si am decupat forme rotunde de chifla,fiecare ce dimensiune doreste.
Puse in tava |
Le-am pus intr-o tava unsa cu unt si le-am lasat sa se odihneasca cca 30 de min,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si deasupra am presarat seminte de susan.
Dupa 30 de min |
Delicioase o sa fac si eu;)
RăspundețiȘtergere