Ingrediente:
- 110 g unt
- 120g ciocolata cu 70% cacao
- 150g zahar
- 3 albusuri
- 50 ml lichior de cirese sau visinata
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
O voi explica in pasi pt ca se va intelege mult mai usor asa.
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.
Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.
Siropul caldut il adaugam treptat in albusuri si mixam chiar si dupa ce am terminat de pus tot siropul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.Adaugam si untul cu ciocolata racite,dar amestecam usor cu un tel sau o spatula,nu cu mixerul pt ca riscati sa se lase albusul.Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30),pe care o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie.Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min.Daca aveti cuptor elecric,puneti in cuptor pentru 40-45 de min.
Dupa ce s-a racit foarte bine(preferabil lasati-o pana a doua zi,pt ca se poate taia mai bine) intoarceti prajitura,scoate-ti hartia de copt si adaugati frisca mixata bine in prealabil.Mai punem cca 30 de min. in frigider si e gata pentru servit.Eu am taiat-o in bucati micute si apoi am ornat-o cu frisca.
Reteta nu imi apartine,originalul este postat de RuxyRux pe bucataras,eu am modificat-o un pic dupa gusturile si bineinteles cantitale mele.
mmmmmm arata bine :)
RăspundețiȘtergereMerci Marina,gustul e de zece ori mai bun decat arata :)
Ștergere