Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 februarie 2012

Tort cu mere

Tortul cu mere este un tort delicios si rapid.



Ingrediente:
  • 250g zahar
  • 8 mere
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 lingurite de zahar(pt mere)
  • 4 lingurite de scortisoara(pt mere)
  • 200g frisca lichida(optional)

Mod de preparare:

Mere se curata de coaja si se scobesc in mijloc pentru a scoate cotorul.Intr-un vas punem zaharul(250g),il caramelizam,apoi prin miscari circulare il intindem pe peretii vasului.


Lasam un pic sa se raceasca(pana se intareste) si punem merele.In mijlocul lor punem zaharul(8 lingurite) amestecat cu scortisoara si le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Intre timp facem blatul astfel: albusurile se mixeaza cu zaharul pana se intaresc,apoi mixam galbenusurile impreuna cu uleiul si zaharul vanilat.Turnam amestecul de galbenusuri peste albusuri,mixam in continuare la viteza mica,adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si amestecam in continuare pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia obtinuta o turnam peste mere

si lasam in continuare in cuptor cca 45 de min sau pana trece testul ''scobitoarea'.

Cand scoatem vasul din cuptor,dezlipim repede cu cutitul partea de sus a blatului,punem o tava deasupra vasului si rasturnam imediat pentru a se insiropa blatul cu siropul format din zahar.Lasam pana se raceste,minim 2 ore.Nu ridicati vasul mai devreme,deoarece riscati sa se rupa blatul.


Dupa ce s-a racit se imbraca tortul in frisca mixata in prealabil sau se orneaza dupa preferinte si se da la frigider pentru minim 2 ore.

5 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena