Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 februarie 2012

Briose cu portocala si ciocolata

Aceste briose se pot servi simple,cu toping de ciocolata deasupra sau cu crema de care va place.Eu am preferat sa le fac simple pentru pachetelul piticei.
Cu aceasta reteta am accepat invitatia de a participa la concurul organizat de Kadia.Este primul concurs culinar la care particip si sper sa am noroc!:)



Ingrediente: 
  •  2 oua
  •  200g faina 
  • 150g zahar
  •  50 ml ulei 
  • 1 portocala 
  • 75g ciocolata amaruie 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  •  un praf de sare

 Mod de preparare: 

 Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la portocala.
In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel sau o paleta pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam coaja de portocala si ciocolata amestecand de 2-3 ori usor,doar cat sa omogenizam compozitia.


Punem compozitia in forme de briose si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min.sau pana trece testul scobitorii.Cand sunt gata le scoatem din forma si le punem pe un gratar sa se raceasca.

3 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena