Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 martie 2012

Ciorba de perisoare







Ingrediente:
  • 400-500g carne tocata de care doriti
  • 1 ou
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 albitura
  • 1 telina potrivita romaneasca
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de orez
  • 1/2 litru bors
  • 200g rosii decojite(1/2 cutie)
  • sare

Mod de preparare:

Morcovii,albitura si telina se curata,se spala si se dau prin razatoare sau se taie cubulete mici.Ceapa o curatam si o tocam marunt.Intr-un vas punem zarzavaturile tocate,impreuna cu 2-3 linguri de ulei si le sotam 5-7 min. sau pana se rumenesc un pic,apoi adaugam 2 litri de apa incalzita in prealabil si lasam la foc mic/potrivit pana incepe sa clocoteasca bine.Intre timp punem carnea,oul ,1/4 din legatura de patrunjel tocat marunt,1-2 linguri de orez,sare si omogenizam bine.Daca este prea moale carnea(de obicei asta se intampla cand o cumparam gata tocata) adaugam o lingura sau doua de pesmet.
Lasam sa ''se odihneasca'' carnea pana incepe sa clocoteasca ciorba,apoi dam focul mic si cu ajutorul mainilor umede formam  perisoarele de marimea unui ou de prepelita sau cat va plac de mari.Adaugam orezul si lasam sa fiarba pana sunt gatite perisoarele si orezul,apoi adaugam borsul,rosiile pasate sau taiate cubulete mici.
Lasam totul sa fiarba inca 15 min la foc potrivit,apoi potrivim de sare,adaugam patrunjelul,lasam sa dea intr-un clocot si oprim focul.Acoperim vasul si lasam 15-20 de min,apoi putem servi.

Tips:
  • Puteti pune smantana in loc de rosii.
  • Daca va place puteti adauga si un pic de afumatura taiata bucatele mici la inceput cand caliti legumele. 
  • Borsul il puteti inlocui cu zeama de varza.


3 comentarii:

  1. O ciorba care-mi place mult.Te pup!
    Vad ca ai hainute noi.Sunt frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Mihaela!Ma bucur ca iti plac noile hainute:).Ciorbita e una din preferatele piticei mele:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim20:27:00

    este foarte bun

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena