Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 martie 2012

Piept de pui cu ardei si dovlecei





Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras mare sau 1/2 rosu,1/2 galben
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare 
  • piper 
Mod de preparare:

Pasul 1:Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de hartie,apoi il taiem de marimea si grosimea unui deget, il punem pe foc intr-o tigaie in care am incins uleiul si il lasam pana se rumeneste,intorcandu-l de pe o parte pe alta din cand in cand.
Pasul2:Curatam ardeiul de seminte si il tocam fasii late de 1 cm.Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Dovlecelul il taiem fasii de lungimea unui deget,iar patrunjelul il spalam si il tocam marunt.




Cand puiul este gata il scoatem pe o farfurie si il acoperim,iar in uleiul ramas punem ardeii pe care ii sotam 3-4 min,apoi adaugam ceapa si dovleceii.Sotam totul 5-7 min.,apoi adaugam apa incalzita cat sa acoperim legumele.
Lasam totul 10-15 min sau pana legumele nu mai au lichid,apoi adaugam puiul si mai sotam 3-4 minute.
Se serveste cald alaturi de piure de cartofi si salata.



3 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena