Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 martie 2012

Prajitura cu mere(aluat dospit)

O prajitura simpla, gustoasa,cu un aluat fraged si pufos.Astazi eu am preparat-o cu mere,se poate prepara cu ce fructe doriti.


 

Ingrediente:
  • 1,200kg mere
  • 425g faina 
  • 15g drojdie prospata 
  • 75g zahar
  • 100ml ulei
  • 200ml lapte dulce
  • 1 ou 
  • 1 zahar vanilat 
  • 2 linguri de pesmet 
  • coaja de la o portocala 
  • 75g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  • 1/4 lingurita 
  • sare

 Mod de preparare:

 Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina,in mijlocul careia facem o adancitura,in care punem oul amestecat cu zaharul,uleiul,zaharul vanilat,coaja de portocala si sarea.Deasupra turnam si compozitia cu lapte si omogenizam bine cu ajutorul unei linguri sau cu mixerul,folosind paletele pentru aluat.Se va obtine o compozitie moale si usor lipicioasa.Lasati compozitia acoperita,la dospit o ora. Daca aveti masina de paine puneti ingredientele in urmatoarea ordine:laptele caldut,drojdia,oul,zaharul, zaharul vanilat,uleiul,faina,sarea si setati masina pe programul de framantare si dospire. Inainte cu 10 min.de a se termina timpul de dospit,curatam merele de coaja,cotor si le taiem in 4 sau 6 bucati(depinde cat sunt merele de mari). Cand timpul de dospit a trecut,punem compozitia direct in tava in care coacem,in care am pus hartie de copt sau am uns cu ulei in prealabil si intindem aluatul cu mana,uniformizand in toata tava.Intepam aluatul cu ajutorul unei furculite pentru a creste uniform si adaugam pesmetul pe toata suprafata lui.


 Intr-un vas incapator amestecam zaharul cu scortisoara,adaugam merele si amestecam pana aceastea absorb tot zaharul.Asezam merele peste aluat si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.



Tips:
  • Daca va place mai aromata,mai puteti pudra zahar amestecat cu scortisoara deasupra,dar dupa ce prajitura s-a racit.
  • Daca va place cu blat mai subtire,puteti face prajitura in tava mai mare,a mea are 20X30cm



Un comentariu:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena