Ingrediente:
- 100g icre de stiuca
- sucul de la 1/2 lamaie
- 6-7 linguri apa minerala
- 2 linguri de gris fiert(optional)
- 350 ml ulei
- 1 ceapa potrivita
- sare(daca este nevoie)
Mod de preparare:
Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de lamaie,adaugam cate o lingura apa minerala,dar nu pe toata,oprim 2-3 linguri pentru la final.
Dupa primele 3-4 linguri de ulei putem mixa la viteza mare a mixerului.La sfarsit potrivim de sare,adaugam grisul fiert tare si racit complet,apa minerala ramasa si mixam bine .Adaugam cate o lingura de apa,e posibil sa nu fie nevoie de mai mult,icrele trebui sa ramana tari,rolul apei la sfarsit fiind de omogenizare.
Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu icrele.
Tips:
Ceapa o putem adauga in momentul in care le servim,deoarece sunt persoane care nu consuma ceapa.
Putem inlocui grisul cu 2 linguri de pesmet inmuiate in apa minerala.
Daca va plac mai acrisoare puteti adauga mai mult suc de lamaie
Imi plac icrele foarte mult :)
RăspundețiȘtergereai schimbat blogul :)
Ce bine arata! Nu am mai mancat icre de mult! O sa fac si eu cat de curand!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac,as manca non-stop:).A venit primavara,a trebuit sa-i schimb si lui hainuta,nu?:)
RăspundețiȘtergereSa ai spor,Lavi!Nici eu n-am mai facut de stiuca de ceva vreme!
RăspundețiȘtergere