Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 martie 2012

Salata de icre de stiuca



Ingrediente:
  • 100g icre de stiuca
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 6-7 linguri apa minerala
  • 2 linguri de gris fiert(optional)
  • 350 ml ulei
  • 1 ceapa potrivita
  • sare(daca este nevoie)

Mod de preparare:

Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de lamaie,adaugam cate o lingura apa minerala,dar nu pe toata,oprim 2-3 linguri pentru la final.
Dupa primele 3-4 linguri de ulei putem mixa la viteza mare a mixerului.La sfarsit potrivim de sare,adaugam grisul fiert tare si racit complet,apa minerala ramasa si mixam bine .Adaugam cate o lingura de apa,e posibil sa nu fie nevoie de mai mult,icrele trebui sa ramana tari,rolul apei la sfarsit fiind de omogenizare.
Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu icrele.

Tips: 

Ceapa o putem adauga in momentul in care le servim,deoarece sunt persoane care nu consuma ceapa.
Putem inlocui grisul cu 2 linguri de pesmet inmuiate in apa minerala.
Daca va plac mai acrisoare puteti adauga mai mult suc de lamaie



4 comentarii:

  1. Imi plac icrele foarte mult :)
    ai schimbat blogul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Nu am mai mancat icre de mult! O sa fac si eu cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac,as manca non-stop:).A venit primavara,a trebuit sa-i schimb si lui hainuta,nu?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ai spor,Lavi!Nici eu n-am mai facut de stiuca de ceva vreme!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena