Ingrediente:
- 1 piept de pui(cca 700g)
- 1 ceapa potrivita
- 1 ardei gras rosu
- 2 catei de usturoi
- 250g ciuperci proaspete
- 1 cutie rosii cubulete(400g)
- 6 felii salam uscat(tip sibiu)
- 200g orez cu bob lung
- 1 legatura de marar
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de hartie si il taiem bucati potrivite.Intr-o tigaie punem uleiul si puiul si le lasam pana se rumenesc pe toate partile.Scoatem puiul intr-o farfurie,iar in grasimea ramasa punem ceapa taiata bucati mari,ardeiul taiat felii si ciupercile taiate jumatati sau sferturi.Lasam totul 10-15 min.pana se rumenesc putin,apoi adaugam orezul amestecand frecvent pentru a nu se lipi.Cand orezul a absorbit toata zeama,adaugam rosiile pasate,puiul,salamul taiat fasii,sare si piper.
Lasam totul la foc mic,amestecand din cand in cand 30-35 min sau pana orezul este fiert.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
Tips:
- pieptul de pui se poate inlocui cu pulpe de pui
- orezul se poate inlocui cu paste mici
- se serveste alaturi de o salata verde sau muraturi
Arata excelent...gustul sper ca este pe masura!
RăspundețiȘtergereO saptamana minunata iti doresc!
Coltisor de Rai
Multumesc,Vilhelm!
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si tie!
Vai de mine, ce pofta mi-ai facut de un pui cu orez! Arata delicios!
RăspundețiȘtergere