Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 aprilie 2012

Pui cu orez si ciuperci

Tipul acesta de salam da o savoare aparte acestui preparat.Da,stiu o sa vi se para ciudat,cum mi s-a parut si mie cand am citit prima oara reteta,dar va asigur ca este excelent:)



Ingrediente: 
  • 1 piept de pui(cca 700g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 250g ciuperci proaspete
  • 1 cutie rosii cubulete(400g)
  • 6 felii salam uscat(tip sibiu)
  • 200g orez cu bob lung
  • 1 legatura de marar
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de hartie si il taiem bucati potrivite.Intr-o tigaie punem uleiul si puiul si le lasam pana se rumenesc pe toate partile.Scoatem puiul intr-o farfurie,iar in grasimea ramasa punem ceapa taiata bucati mari,ardeiul taiat felii si ciupercile taiate jumatati sau sferturi.Lasam totul 10-15 min.pana se rumenesc putin,apoi adaugam orezul amestecand frecvent pentru a nu se lipi.Cand orezul a absorbit toata zeama,adaugam rosiile pasate,puiul,salamul taiat fasii,sare si piper.


Lasam totul la foc mic,amestecand din cand in cand 30-35 min sau pana orezul este fiert.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Tips:
  • pieptul de pui se poate inlocui cu pulpe de pui
  • orezul se poate inlocui cu paste mici
  • se serveste alaturi de o salata verde sau muraturi


3 comentarii:

  1. Arata excelent...gustul sper ca este pe masura!
    O saptamana minunata iti doresc!
    Coltisor de Rai

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Vilhelm!
    O saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de mine, ce pofta mi-ai facut de un pui cu orez! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena