Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 mai 2016

Carnaciori de bere in aluat de pizza



Ingrediente:
  • 250g faina
  • 125g apa
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura de ulei 
  • 4 lingurite de bicarbonat
  • 15 buc carnaciori de bere

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare punem faina, pe care o amestecam cu sarea, apoi adaugam drojdia, zaharul si amestecam. Facem o mica groapa in mijlocul fainii si turnam apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem o compozitie pe care o putem framanta. Rasturnam compozitia pe masa de lucru, turnam un pic de ulei in palme si framantam pana se incorporeaza uleiul. Repetam procedura pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini sau de masa de lucru. Se framanta maxim 5 minute. Lasati aluatul sa se odihneasca cca 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il taiem in 15 fasii egale, pe care le intindem cu sucitorul.Peste foile obtinute punem cate o bucata de carnat si rulam.
























Intr-un vas punem la fiert 5 cesti cu apa. Cand aceasta clocoteste, adaugam bicarbonatul si punem, pe rand, rulourile cca 20-30 de sec. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si le bagam in cuptorul incins la 180 de grade pt cca 30 min sau pana se rumenesc frumos deasupra.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena