Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 februarie 2012

Paine pufoasa fara framantare

 Ce poate fi mai bun decat painea calda,abia scoasa din cuptor?Mie una imi place la nebunie painea calda,de mirosul care invaluie casa cand o coacem,nu mai vorbesc:).



Ingrediente:
  • 550g faina
  • 350ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte(pentru uns deasupra)

Mod de preparare:

Intr-un vas punem faina,sarea si le amestecam.In alt vas punem apa calduta,drojdia,zaharul si le amestecam bine pana se dizolva drojdia,apoi punem amestecul in vasul cu faina.Adaugam uleiul si omogenizam cu o lingura.Nu amestecam foarte mult,doar pana obtinem un aluat lipicios.Acoperim si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
 Dupa ce a crescut punem aluatul in forma de cozonac cu ajutorul unei linguri sau in orice alta forma,unsa cu ulei in prealabil si mai lasam la dospit cca 30 min.



Dupa ce au trecut cele 30 de min.punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 45 de min.Inainte cu 10 min.de a fi gata o pensulam cu galbenus de ou amestecat cu lapte.Cand este gata,o scoatem din tava si o punem pe un gratar la racit.





Un comentariu:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena