Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 noiembrie 2012

Tocanita de vita cu painici

''Tocanita de vita cu painici'' nu este o reteta complicata,iar gustul este excelent,mai ales daca va plac mancarurile cu sos.Painicile sunt foarte fragede si merg de minune cu sosul format din ceapa si rosii,carnea frageda si legumele moi.Intr-un cuvant un deliciu!:)



 Ingrediente:

Pentru tocanita:
  • 700g carne slaba de vita
  • 500g ceapa alba(cca 5 cepe)
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 2 morcovi potriviti
  • 800 ml supa de vita sau apa
  • 1 cutie rosii cubulete(400g)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru painici:
  • 300g faina
  • 200ml lapte,lapte batut sau iaurt
  • 1  lingurita cu varf praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 70g unt sau margarina
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand din cand in cand. Cand este rumenita adaugam ceapa taiata felii subtiri,zaharul si mai gatim 3-4 min.pana prinde culoare,apoi adaugam morcovii taiati rondele si mai lasam 3-4 min.amestecand din cand in cand.
Adaugam rosiile cubulete,supa sau apa,sarea,piperul si lasam la foc iute pana incepe sa clocoteasca,apoi lasam la foc mic 45-50 de min sau pana este fiarta carnea,amestecand din cand in cand.





 Inainte cu 10-15 min de a fi gata carnea,pornim cuptorul,il setam pe 220 de grade(tare) si ne apucam de painici.
Intr-un vas punem faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea si untul moale.Amestecam totul pana obtinem o compozitie care sa arate ca firmiturile de paine,apoi adaugam iaurtul,patrunjelul tocat si omogenizam bine pana obtinem un aluat moale.Scoatem aluatul pe suprafata infainata,cu mainile date prin faina,il intindem cu mana pana ajunge la 1,5-2 cm grosime,apoi cu ajutorul unui inel sau pahar decupam painicile si le asezam deasupra tocanitei.


 Punem totul in cuptor pentru 15-20 de min. sau pana se rumenesc frumos deasupra.



Tips:
  • Daca nu vreti sa faceti painici puteti face o mamaliga sau o puteti servi simpla.
  • Se serveste imediat sau se poate incalzi in cuptor,acoperita cu folie de aluminiu.





2 comentarii:

  1. cat de bine arata! imi place tare mult reteta si o sa o incerc cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Monica!
    Noua ne-a placut tare mult:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena